Zwemtochten

Zwemmen Langs Walcheren organiseert jaarlijks vier zeezwemtochten. Dit jaar gaat het over de volgende tochten:

Algemeen

Veel zwemmers zouden graag meedoen maar zien op tegen de afstand en de omstandigheden. Ze zijn onzeker en vragen zich af wat er voor nodig is om een zeezwemtocht van 4 km tot een goed einde te brengen. Wie zonder al te veel inspanning 2500 m (100 baantjes) in een zwembad aflegt in 1 uur of minder kan meedoen. Kies voor de eerste keer een tocht uit met rustig weer en draag een neopreen zwempak. Dat houdt je warm, en geeft een licht verhoogd drijfvermogen. Er zijn al pakken van € 150,-. De Lidl stunt af en toe met shorties (dat zijn pakken met korte mouwen en korte pijpen) voor € 30,–. Acclimatiseren doe je door de verblijfsduur in buitenwater geleidelijk op te voeren, zo koud mogelijk te douchen en zonnebaden te vermijden. Draag een badmuts om het verlies van warmte te beperken. Het hoofd geeft veel warmte af. Het is raadzaam tevoren met een medezwemmer van gelijke sterkte af te spreken om bij elkaar te blijven. Dat zwemt plezieriger. Hou altijd wat reservekrachten achter de hand, stroming kan plotseling tegenzitten of deining maakt het u moeilijk. U kunt ook als proef aan een training deelnemen. Een ding is zeker: na een eerste geslaagde tocht bent u verkocht en verknocht aan het zeezwemmen.

Reglement

Om de zwemtochten veilig en eerlijk te laten verlopen hebben wij een aantal regels opgesteld. Het is bijvoorbeeld verplicht om tijdens onze zwemtochten met een zwemboei te zwemmen. Lees alle regels na in het reglement.

Categorieën

Bij iedere zwemtocht zijn de zwemmers verdeeld onder een viertal categorieën, te weten dames senioren, heren senioren, dames junioren, heren junioren.
Junior is hij of zij die in 2017 niet ouder is dan 16 jaar.

Voorinschrijvingen

U kunt zich later via de website inschrijven. De kosten hiervoor zullen ook later bekend gemaakt worden. Het inschrijfgeld dient uiterlijk 3 dagen voor de wedstrijd bijgeschreven te zijn op de rekening van stichting Zwemmen langs Walcheren. Ons IBAN: NL46 RABO 0128 9614 06, en BIC: RABONL2U. Vermeld bij een de betaling uw naam in de betalingsomschrijving. Zie ook het inschrijfformulier zwemtochten.

Na-inschrijven

Na-inschrijvingen zijn niet meer mogelijk. Het verhoogde tarief komt hiermee ook te vervallen. Wel zal de voorinschrijving tot kort voor de zwemtocht open blijven. Rond 12:00 uur op de dag van de zwemtocht sluiten wij het inschrijfformulier.